Αρναία Χαλκιδικής

Θεματικές Ενότητες


Νέα/Ειδήσεις


Περίπατοι στην Αρναία

Ο πλούσιος σε εικόνες και σπουδαία δείγματα παραδοσιακής Μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής  οικιστικός ιστός της Αρναίας, χρειάζεται οπωσδήποτε έναν ή περισσότερους περιπάτους για να αποκαλυφθεί. Μόνο με το περπάτημα θα αναγνωρίσετε κι εσείς την σπουδαιότητά της, αλλά και τους δεκάδες λόγους για τους οποίους χαρακτηρίστηκε «Ιστορικός Τόπος» από το Υπουργείο Πολιτισμού.

  • Ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία, όποιον δρόμο και αν ακολουθήσετε θα χρειαστείτε από 10 έως 20 λεπτά το πολύ για να ολοκληρώσετε μια πολύ ενδιαφέρουσα βόλτα.
  • Ο Δήμος έχει σχεδιάσει 6 διακριτές περιπατητικές διαδρομές με στόχο την εξυπρέτηση των επισκεπτών και την ευκολότερη γνωριμία με τον αρχιτεκτονικό πλούτο του οικισμού. Ολες οι διαδρομές ξεκινούν και καταλήγουν ακτινωτά στην κεντρική πλατεία αποκαλύπτοντας τόσο τις κοντινές όσο και τις μακρινές γωνιές του οικισμού.
  • Η μικρότερη σε διάρκεια περιπατητική διαδρομή (10 λεπτά) είναι η σηματοδοτημένη με κόκκινο χρώμα στον χάρτη και περνάει από την πλατεία Γερογιάννη και το Καρι Παζάρι. Οι μεγαλύτερες, όπως η πράσινη και η κίτρινη, οδηγούν στις βόρειες άκρες του ιστορικού κέντρου, φτάνοντας μέχρι το Χοροστάσι και το ναό του Αγίου Στεφάνου.