Παραλία Νέα Ρόδα

Θεματικές Ενότητες


Νέα/Ειδήσεις


Γαλάζιες Σημαίες

Το 2016,  βραβεύτηκαν 14 παραλίες του Δήμου Αριστοτέλη με γαλάζια σημαία. Ο Δήμος Αριστοτέλη βρίσκεται στη 4η θέση (μαζί με τους Δήμους Σιθωνίας και Ν. Προποντίδας) ανάμεσα στους Δήμους στην Ελλάδα, που διαθέτουν ακτές με "Γαλάζιες Σημαίες".
Για περισσότερα επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης

Οι Παραλίες που βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία είναι οι εξής:

1. Ιερισσός/Δηµοτική 1 (Κάμπινγκ Ιερισσός)

2. Ιερισσός/Δηµοτική 2 (Κιόσκι 2)

3. Ιερισσός/Δηµοτική 3 (Beach Bar Reload)

4. Καµπούδι 1 (Ξενοδοχείο Άκραθως)

5. Καµπούδι 2 (Ξενοδοχείο Θεοξένια)

6. Καµπούδι 3 (Ξενοδοχείο Ακτή)

7. Ουρανούπολη 1 (Ξενοδοχείο Ξενία)

8. Ουρανούπολη 2 (Ξενοδοχείο Αετών Μέλαθρον)

9. Ουρανούπολη 3 (Ξενοδοχείο Αριστοτέλης)

10. Άγιος Παύλος (Ξενοδοχείο Αλέξανδρος)

11. Στρατώνι (Beach Bar Paraty)

12. Αμμουλιανή - Πόρτο Άγιο

13. Νέα Ρόδα 2 (Beach Bar Ξέρξης)

14. Κάμπος Πυργαδίκια (Beach Bar Coco Ammos)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η "Γαλάζια Σημαία" είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Σημειώνεται ότι δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης, αλλά και να τηρούνται τα συνολικά 29 κριτήρια, που αναφέρονται στην καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και την προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.

Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE), που εδρεύει στη Δανία, με 49 χώρες-μέλη από όλες τις Ηπείρους. Στην Ελλάδα, Συντονιστής του Προγράμματος, από το 1992, είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), η παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση της χώρας, πανελλήνιας εμβέλειας με έτος ίδρυσης το 1951 που δραστηριοποιείται στην περιβαλλοντική εκπαίδευση με 5 διαχρονικά προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε έργα προστασίας της φύσης, σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις και στη γενικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.