Θεματικές Ενότητες


Νέα/Ειδήσεις


Οικίες Αλεξάνδρου

Ιστοσελίδa: www.oikia-alexandrou.gr
email: takis-alex57@ath.forthnet.gr
Τηλέφωνο: 2310227767 - 6944641656
Κλίνες: 28
Στην ιστορική διαδρομή προς το Άγιο Όρος, στη Βόρεια Χαλκιδική, βρίσκεται κτισμένη στους πρόποδες του πυκνόφυτου ορεινού όγκου του Χολομώντα η ΑΡΝΑΙΑ. Απέχοντας μόλις 70 km από την Θεσσαλονίκη, διατηρεί μέχρι σήμερα την παραδοσιακή φυσιογνωμία της και αναλλοίωτο το φυσικό περιβάλλον της. Χαρακτηρισμένη από το ΥΠ.ΠΟ. ως «Ιστορικός Τόπος», διατηρεί σημαντικά δείγματα παραδοσιακής Μακεδονίτικης Αρχιτεκτονικής. Ο παραδοσιακός οικισμός, τα έθιμα και οι παραδόσεις, τα γνήσια προϊόντα (υφαντά, μέλι, γιαούρτι, φέτα κλπ), το αυθεντικό φυσικό περιβάλλον με δίκτυο περιηγητικών διαδρομών καθώς και οι άνθρωποί της αποτελούν για την Αρναία πολύτιμα σημεία αναφοράς και για τους επισκέπτες ισχυρό πόλο έλξης.

Στο κέντρο του ιστορικού ιστού της Αρναίας, βρίσκονται οι «ΟΙΚΙΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΞΕΝΩΝΕΣ. Αποτελούνται από ένα συγκρότημα δυο κτιρίων.

1. Το πρώτο κτίριο είναι ένα διώροφο κτίσμα του 1812, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο που αποτελεί σημαντικό δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Αρναίας. Στο παρελθόν για πολλά χρόνια λειτουργούσε ως «χάνι». Μετά την υποδειγματική αποκατάσταση από τους ιδιοκτήτες - αρχιτέκτονες Βασίλη και Δημήτρη Αλεξάνδρου, εξασφαλίστηκε η λειτουργική προσαρμογή του κτίσματος στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου ξενώνα για όλες τις εποχές του έτους χωρίς να θιγούν τα αυθεντικά παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία.

Η δυναμικότητα του πρώτου κτιρίου είναι δύο δίκλινα και τέσσερα τρίκλινα δωμάτια στον όροφο.(σύνολο 16 κλίνες)

Στο ισόγειο υπάρχει άνετος χώρος αναμονής - καθιστικού με τζάκι, ενώ στον ίδιο χώρο μπορεί κάποιος να απολαύσει παραδοσιακό πρωινό και καταπληκτικά μαγειρευτά σπιτικά φαγητά. Στον όροφο υπάρχει μεγάλη κοινόχρηστη σάλα με καθιστικό.

2. Το δεύτερο κτίριο είναι ένα διώροφο με υπόγειο, κτίσμα του 1924, χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακό με νεοκλασσικά στοιχεία που και αυτό αποκαταστάθηκε υποδειγματικά.

Η δυναμικότητα του δευτέρου κτιρίου είναι δύο δίκλινα δωμάτια στο ισόγειο και δύο τετράκλινες σουίτες στον όροφο (σύνολο 12 κλίνες). Στο ισόγειο υπάρχει μικρό καθιστικό και κοινόχρηστη κουζίνα, ενώ στο υπόγειο υπάρχει κοινόχρηστος χώρος με hamam, sauna, hydromassage, διάδρομο και ποδήλατο.

Υπάρχει επίσης κοινόχρηστος ημιυπαίθριος χώρος με τζάκι και παλιό φούρνο για χρήση καθιστικού.

Όλα τα δωμάτια διαθέτουν μπάνιο, τηλέφωνο, τηλεόραση.

Σε πολλούς χώρους υπάρχει ζωγραφικός διάκοσμος και περίτεχνα ταβανώματα ενώ όλος ο εξοπλισμός αποτελείται από παλιά έπιπλα, φωτιστικά και αντικείμενα επιλεγμένα με πολύ μεράκι απ' όλη την Ελλάδα.

Συνολική δυναμικότητα : 28 ΚΛΙΝΕΣ
(4 δίκλινα, 4 τρίκλινα και 2 τετράκλινες σουίτες)

Επικοινωνία-Κρατήσεις: Αλεξάνδρου Δημήτριος