Θεματικές Ενότητες


Νέα/Ειδήσεις


ΟΙΚΙΑ ΜΗΤΣΙΟΥ

Ιστοσελίδa: http://www.mitsiou.gr
email: welcome@mitsiou.gr
Τηλέφωνο: 2372022744 - Fax: 2372022877
Κλίνες: 15
Διεύθυνση: Κεντρική Πλατεία
Υπηρεσίες: Parking, Night Club

Χαρακτηρισμένος ως ιστορικός οικισμός η Αρναία, αναπτύσει τον πολεοδομικό της ιστό γύρω από την κεντρική πλατεία. Εκεί δεσπόζουν παραδοσιακές αρχιτεκτονικές κτηρίων με συγκεκριμένες προσεγγίσεις που άλλωτε δημιουργούσαν την καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας.

Η ΟΙΚΙΑ ΜΗΤΣΙΟΥ (έτος κατασκευής 1880) διατηρητέο κτίσμα του οικισμού και από τα πλέον αντιπροσωπευτικά, έχει αναπαλαιωθεί και προσαρμοστεί σε ξενώνα για τη φιλοξενία των επισκεπτών του χωριού χωρίς να χάνει την ταυτότητα της εποχής που αντιπροσωπεύει. Αρχιτεκτονικά στοιχεία, ανθρωπομετρικά εδομένα, διακόσμηση εποχής μεσοπολέμου, χειροποίητα έπιπλα και ιλοτεχνήματα, παλιά αντικείμενα, παλιές μυρωδιές, παραδοσιακή κουζίνα συνθέτουν το χαρακτήρα του ξενώνα και την εμπειρία της διαμονής.
Στο ισόγειο της οικίας από την εμπρόσθια όψη θα βρει κανείς το χώρο υποδοχής, πληροφοριών και δραστηριοτήτων.

Ανεβαίνοντας το πρώτο κλιμακοστάσιο ο Αʼ εξωστης εχει διαμορφωθεί σε τραπεζαρία με τζάκι,καθιστικό,κουζίνα καθως και μια δίχωρη δίκλινη σουίτα. Η δεύτερη είσοδος στην πλαϊνή πλευρά του κτηρίου σας οδηγεί σε μια από τίιις γραφικότερες γειτονιές του χωριού και στο δεύτερο κτήριο του ξενώνα. Συνεχίζοντας στο Βʼ εξώστη δεσπόζει η κεντρική σάλα περιμετρικά της οποίας βρίσκονται άλλες δύο δίχωρες σουίτες με μπαλκόνι,θέα,air condition (αν και ελάχιστες φορές χρειάζεται στην Αρναία) και τρία δίκλινα δωμάτια.

Όλα τα δωμάτια διαθέτουν τηλεόραση, ενσύρματο διαδίκτυο και τηλέφωνο. Στις υπηρεσίες του ξενώνα θα πρέπει να συμπεριλάβουμε τη δυνατότητα πλήρους διατροφής παραδοσιακής, βιολογικής και χορτοφαγικής κουζίνας.

Επίσης διατίθενται πλήρως εξοπλισμένη κοινόχρηστη κουζίνα, υπηρεσίες καθαριστηρίου, ιδιωτικό ταξι, room service, χώρος ελεύθερης στάθμευσης και all day cafe bar.