Άγαλμα Αριστοτέλη

Θεματικές Ενότητες


Νέα/Ειδήσεις


Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ (γιορτές πολιτισμού)

 

(Υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α-Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού)

ΜΟΥΣΙΚΗ: 28 Συναυλίες με τη συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών και όλων των σχημάτων του Αριστοτελείου-7 Συναυλίες το χειμώνα-Εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Μακεδονίας με όλες τις χορωδίες. Το 2012 έγιναν εκδηλώσεις σε όλα τα χωριά του Δήμου που είναι 16 συνολικά.
ΘΕΑΤΡΟ: Υποστήριξη φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων (6 παραστάσεις)
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ : Κινηματογραφικό αφιέρωμα: ανθρώπινα όνειρα και προσδοκίες (με 5 ταινίες )
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: Εργαστήρι κοσμήματος όλο το καλοκαίρι στην Αρναία και ετήσια έκθεση αγιογραφίας στο πολιτιστικό κέντρο Ιερισσού.
ΧΟΡΟΣ : Υποστήριξη των εκδηλώσεων της Αμμουλιανής, του Στανού και το Αντάμωμα της Μεγάλης Παναγίας, καθώς και εκδηλώσεις με το χορευτικό της Αρναίας για την απελευθέρωση της πόλης.
ΔΡΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΝΗΛΙΚΕΣ: 15-20 δρώμενα για τη διασκέδαση των παιδιών καθώς και των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Διανομή δώρων.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Υποστήριξη σεμιναρίου για το κρασί που διοργάνωσε το ΚΠΕ Αρναίας με διάλεξη και μουσική εκδήλωση. Υποστήριξη της μόνιμης συνεργασίας με το ΑΠΚ του τμήματος βιολογίας του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου στο πολιτιστικό κέντρο Ιερισσού στους μεταπτυχιακούς φοιτητές με θέμα : «Βοτανολογώντας το δάσος του Αριστοτέλη»
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: Υποστήριξη σεμιναρίου για την αρχιτεκτονική των κτηρίων της περιοχής με μουσική εκδήλωση από τις χορωδίες Παλαιοχωρίου και Μεγάλης Παναγίας του Δήμου Αριστοτέλη.

ΜΟΥΣΙΚΗ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 


1. Μουσική Σχολή. Υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού (Αρ. απόφ. ΥΠ.ΠΟ./ΔΙΜ/22999/805/05 (ΦΕΚ 1034/Β/21.07.2005)
ΕΔΡΑ: ΑΡΝΑΙΑ (κτίριο παραχωρημένο από ΟΕΚ)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ:

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ (στο δημοτικό σχολείο, σε αίθουσα που παραχωρήθηκε)
ΙΕΡΙΣΣΟΣ (στο Πολιτιστικό Κέντρο-Εδρα Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου)
ΣΤΡΑΤΩΝΙ (στον Σύλλογο Πολιτισμού-σχολή ΟΑΕΔ)
ΝΕΑ ΡΟΔΑ (κοινότητα)

2. Καμεράτα Αριστοτέλης. Μικρό 20μελές μουσικό σχήμα με 4 συναυλίες (Πρωτοχρονιά Ιερισσός 2012, Ημέρα Μουσικής 21 Ιουνίου 2012, σύμπραξη με Μαρία Φαραντούρη – Ουρανούπολη και Χριστούγεννα 2012-Αρναία. Επίσης, με το κουαρτέτο της ορχήστρας 4 συναυλίες σε Αρχαία Στάγειρα-Ολυμπιάδα, Μονή Ζυγού, Βαρβάρα και Παλαιοχώρι.

3. Ορχήστρα Παραδοσιακής μουσικής «Ανατολικώς» Δήμου Αριστοτέλη. Μικρό 12μελές μουσικό σχήμα στο στυλ εστουδιατίνας, σε 2 συναυλίες με τους Πέτρο Γαϊτάνο και Μαρία Σουλτάτου (Πυργαδίκια και Αμμουλιανή).

4. Εργαστήρι παραδοσιακής μουσικής. Λειτουργεί όλο το χρόνο στη Μεγάλη Παναγία με τη συμμετοχή ντόπιων παραδοσιακών οργανοπαικτών, χορωδών και καταξιωμένων σολίστ της παραδοσιακής μουσικής.

5. Ορχήστρα Εντεχνης Μουσικής Χαλκιδικής. Εργαστήρι ελληνικής μουσικής με  μουσικούς από όλη τη Χαλκιδική και με τη σύμπραξη του Μανόλη Μητσιά.

6. Παιδική χορωδία Δήμου Αριστοτέλη. Με τμήματα που λειτουργούν σε όλες τις περιοχές του Δήμου.

7. Χορωδίες (με συμμετοχή 150 και πλέον χορωδών)
Αρναίας
• Μεγάλης Παναγίας
• Σταγείρων-Ακάνθου
• Παλαιοχωρίου
• Στανού

8. Φιλαρμονικές (με τη συμμετοχή 40-50 ατόμων)
• Αρναίας
• Μ. Παναγίας
• Σταγείρων-Ακάνθου

9. Χορευτικά σύνολα, σε όλα τα μέρη του Δήμου με συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών.

10. Θερινή Ακαδημία. Με συμμετοχή 150 και πλέον σπουδαστών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (παιδική ρώσικη χορωδία, ορχήστρα και φιλαρμονική από το Κεμπέκ του Καναδά).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ 2012