Πληροφορίες Αμφιθεάτρου

Πρόγραμμα Χειμώνας 2016:

Οδοιπορικό στο Άγιο Όρος

(Δευτέρα έως Παρασκευή 12:30)

Ένα μαγικό εντυπωσιακό τρισδιάστατο ταξίδι στα άδυτα του Αγίου Όρους. Μια 3D παρουσίαση του μοναστικού χώρου και τρόπου ζωής.

Ζήστε τη χιλιόχρονη Μοναστική Πολιτεία με την αδιάσπαστη από τον 10ο αιώνα ιστορική συνέχεια. Στο Περιβόλι της Παναγίας, όπου επικρατεί η γαλήνη και η λήθη των εγκοσμίων, ο άνθρωπος οδηγείται στην ψυχική αγαλλίαση και την πνευματική ανάταση. Ο ήχος των σημάντρων μέσα από το θρόισμα του ανέμου στα δέντρα, τα κύματα που δέρνουν τις απόκρημνες ακτές, το άκουσμα των ανόθευτων Βυζαντινών ύμνων, δημιουργούν τη μοναδικότητα που αναζητά η ψυχή.

Μ’ αυτό το στερεοσκοπικό οδοιπορικό αναδεικνύεται η Οικουμενικότητα και το διαχρονικό μήνυμα, που η Κιβωτός της Ορθοδοξίας εκπέμπει. Σκοπός είναι να προβληθεί η Πολιτιστική και Θρησκευτική κληρονομιά του Άθω σε όλο τον κόσμο και κυρίως στις γυναίκες, που λόγω του «Αβάτου» δεν είναι δυνατόν να ζήσουν τη θαυμαστή πραγματικότητα.

Θαλασσόκοσμος

(Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 11:00)

Αισθανθείτε τη μαγεία των τσιπούρων και των συναγρίδων που κολυμπούν ανάμεσα σας και τα σαλάχια που περνούν από πάνω σας, μην ξεχαστείτε όμως και αγγίξετε τις σμέρνες. Προσπαθείστε να πιάσετε τους τεράστιους ροφούς και τους τόνους, αλλά κρυφτείτε από τους επικίνδυνους καρχαρίες που ψάχνουν για τη λεία τους. Απολαύστε τις μέδουσες σε ένα μαγικό χορό και τα τροπικά φανταχτερά ψαράκια σε μια φανταστική παρέλαση.

Η τρισδιάστατη αυτή βιντεοταινία, που προβάλλεται αποκλειστικά στην Ιερισσό Χαλκιδικής, είναι παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού και είναι γυρισμένη στο ενυδρείο Ηρακλείου Κρήτης (www.cretaquarium.gr).

Μύθοι του Αισώπου

(Δευτέρα 11:00)

Η ιστορία περιλαμβάνει δύο μύθους, τον Τζίτζικα και το Μέρμηγκα και το Λαγό και τη Χελώνα.
Είναι ο μύθος του ακούραστου μυρμηγκιού που δουλεύει όλο το καλοκαίρι προνοητικά για να έχει φαγητό και στέγη το χειμώνα και του τεμπέλη τζίτζικα που δε νοιάζεται για τίποτα. Στο δεύτερο μύθο η γέρικη χελώνα κερδίζει σε αγώνα δρόμου το γρήγορο, αλλά περήφανο λαγό δείχνοντάς μας ότι δεν αρκεί να καυχιέσαι για κάτι, αλλά και να προσπαθείς να το πετύχεις. (35’ Ψηφιακή Παραγωγή 2009 - AVI 3D Animation)

Τιμές:

Τιμές εισόδου στο αμφιθέτρο προβολών
Γενική είσοδος 5 €
Παιδιά 6-17 ετών & άτομα άνω των 65 ετών * 4 €
Φοιτητές-Σπουδαστές * 4 €
Φαντάροι * 4 €
Συνδυαστικό 1 (2 προβολές) 8 €
Συνδυαστικό 2 (3 προβολές) 12 €
Οικογενειακό (έως 5 μέλη) 16 €
Πολύτεκνοι * 4 €
ΑΜΕΑ * ΔΩΡΕΑΝ
Παιδιά 0-5 ετών ΔΩΡΕΑΝ
Ξεναγοί * ΔΩΡΕΑΝ
 * Με επίδειξη αντίστοιχης ταυτότητας

 

Πού είναι:

Το αμφιθέατρο 3D βρίσκεται στο κέντρο της Ιερισσού στη Χαλκιδική. Απέχει 110 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και μπορεί να έρθει κανείς με 2 τρόπους:
α) Μέσω της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ουρανούπολης σε μιάμιση ώρα (110χλμ).
β) Μέσω της Εγνατίας Οδού. Θα βγει κανείς στην έξοδο 26 ή 27 Ρεντίνας ή Ασπροβάλτας αντίστοιχα (μεταξύ Θεσσαλονίκης - Καβάλας) και θα ακολουθήσει την κατεύθυνση προς Άγιο Όρος. Αφού διανύσει 50 χλμ. σε 45 λεπτά περίπου θα φτάσει στην Ιερισσό.