Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Αντιπροέδρου του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου κ. Γκατζώνη Αστέριου και της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, κυρίας Παπανικολάου Ευτυχίας υπογράφτηκε εχθές 06 Μαρτίου 2019, παρουσία του Δημάρχου κ. Ζουμπά Γεώργιου.

Παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι του Μουσείου του Βαρλάμη στην Αυστρία και του Πειραματικού Εργαστηρίου της Βεργίνας καθώς και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Χριστέλη Ζωή.

Το Μνημόνιο αφορά στην ανάπτυξη της συνεργασίας τους για την παιδαγωγική και εκπαιδευτική αξιοποίηση του πολύμορφου πολιτιστικού και θρησκευτικού έργου «ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ» του Διεθνούς φήμης Έλληνα δημιουργού Καθηγητή Ευθυμίου Βαρλάμη και της πρωτότυπης ταινίας ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή στην Αθωνική Πολιτεία.

Τα πεδία του Μνημονίου Συνεργασίας περιλαμβάνουν:

  Την περιοδική επίσκεψη των μαθητών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην έκθεση έργων ζωγραφικής  του Ευθυμίου Βαρλάμη, που στεγάζεται στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου και την παρακολούθηση της ταινίας ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή στην Αθωνική Πολιτεία.


  Την υλοποίηση Περιβαλλοντικών και Πολιτιστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς  και προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, από μαθητές και εκπαιδευτικούς Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, τα οποία θα έχουν ως στόχο την κατάκτηση γνώσεων, την καλλιέργεια δεξιοτήτων την ανάπτυξη καλών πρακτικών συνεργασίας, προβάλλοντας ταυτόχρονα αυτόν τον ξεχωριστής σημασίας, πολιτιστικό, θρησκευτικό, κοινωνικό πλούτο της Μοναστικής Πολιτείας με την ανθρωπιστική ξεχωριστή φιλοξενία, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τον φυσικό πλούτο της Χερσονήσου του Άθω  στο εκπαιδευτικό κοινό, στις τοπικές κοινωνίες και στους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


  Τη συγκέντρωση παντός είδους βιβλίων με απώτερο σκοπό τη δημιουργία θεματικής βιβλιοθήκης με θέμα το Άγιο Όρος.


  Την οργάνωση και την πραγματοποίηση ειδικών εκδηλώσεων-διαγωνισμών  προφορικού και γραπτού λόγου, μουσικής και καλλιτεχνικών για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με σχετική θεματολογία για το Άγιο Όρος  την ιστορία του και τη σημασία του σήμερα και διαχρονικά.

Γραφείο Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων                                                                     
Δήμου Αριστοτέλη