Συμμετοχή του Δήμου Αριστοτέλη στην 31η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ "Philoxenia"

Ο Δήμος Αριστοτέλη, μετά από πέντε χρόνια απουσίας, συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ. - Helexpo στην Θεσσαλονίκη από 12-15/11/2015 παράλληλα με τις εκθέσεις Hotelia & Polis.
Τις εκθέσεις αυτές, επισκέφτηκαν πάνω από 14.000 επισκέπτες (αριθμός που υποδηλώνει αύξηση κατά 30%, σε σχέση με τις περσινές διοργανώσεις) ενώ υποδέχτηκε και 107 ξένους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες από 32 χώρες.
H προβολή του Δήμου μας ως τουριστικός προορισμός, οργανώθηκε σε ένα περίπτερο 12 τ.μ. από τους συνεργάτες της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. ΔΑΕ και του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου και αποτέλεσε κατά γενική ομολογία η καλύτερη παρουσία του Δήμου μας σε ανάλογη δράση στον ελληνικό χώρο.
Βασικός στόχος του Δήμου Αριστοτέλη στις ανάλογες εκθέσεις, παραμένει η μέγιστη δυνατή προβολή της περιοχής της Β.Α. Χαλκιδικής και η γνωριμία με ξένους εμπορικούς επισκέπτες, αλλά και με μεμονωμένους τουρίστες, επιδιώκοντας την εξωστρέφεια, τη δυναμική παρουσία της περιοχής και την ουσιαστική διείσδυση στο χάρτη της τουριστικής αγοράς, καθώς και τη συστηματική προβολή της, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού.
Μέσω του πλούσιου οπτικού υλικού αναδείχτηκαν οι φυσικές ομορφιές του Δήμου μας, η πλούσια ιστορία της περιοχής ως γενέτειρας του Αριστοτέλη και της προ του Άθω περιοχής, αλλά και «άγνωστα» σε πολλούς ιστορικά αξιοθέατα και τοποθεσίες, τα οποία θέτουν το Δήμο Αριστοτέλη ως ένα πραγματικά μοναδικό τουριστικό και γαστρονομικό προορισμό, που συνδυάζει ιδανικά τον πολιτισμό, την παράδοση, τα μοναδικά τοπία, τις υπέροχες παραλίες αλλά και τις υπέροχες γεύσεις της Αριστοτέλειας, Μικρασιάτικης και Αγιορείτικης κουζίνας.
Παράλληλα, όλοι οι επισκέπτες του εκθεσιακού χώρου μας, ενημερώθηκαν για τα τοπικά προϊόντα μας, ενώ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα εδέσματα, που τους προσφέρθηκαν, παρασκευασμένα στην περιοχή μας. Επίσης διανεμήθηκαν ενημερωτικά και τουριστικά έντυπα, που έχουν εκδώσει τόσο ο Δήμος όσο και ιδιώτες επιχειρηματίες με σκοπό την προβολή του τόπου μας και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στο περίπτερό μας, συναντήσεις εκπροσώπων του Δήμου, τουριστικών επιχειρηματιών της περιοχής μας και τουριστικών πρακτόρων από το εξωτερικό και την Ελλάδα με προοπτική επαγγελματικές συμφωνίες και συνεργασίες αλλά και εναλλακτικών τρόπων προβολής.
Το χώρο του περιπτέρου επισκέφτηκαν εκτός από τους πολυάριθμους επισκέπτες, ο Αντιπεριφεριάρχης Χαλκιδικής κ. Ι. Γιώργου, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Γ. Ζουμπάς., ο τ. Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Ι. Μίχος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης κ. Α. Τσακνής, ο Αντιδήμαρχος κ. Δ. Ψιλιάγκος, η πρόεδρος του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου κα. Λ. Παναγιωτοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης κ. Α. Γκατζώνης ενώ την γενική εποπτεία και παρουσίαση του περιπτέρου είχε με την παρουσία του καθ' όλη την διάρκεια της έκθεσης ο Πρόεδρος της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. ΔΑΕ κ. Λ. Βαλσαμής.
Ο Δήμος Αριστοτέλη θα συνεχίζει να στηρίζει κάθε προσπάθεια ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, έχοντας πάντα ως στόχο την τουριστική προβολή και ανάπτυξη όλου του Δήμου μας.

Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων
Δήμου Αριστοτέλη