Έκθεση ζωγραφικής "Άθωνος Όψεις"

ΑΘΩΝΟΣ ΟΨΕΙΣ

Το Αριστοτέλειο  Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αριστοτέλη και ο πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Ρόδων "Προσφυγική Αναγέννηση" διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής  με τίτλο "ΑΘΩΝΟΣ ΟΨΕΙΣ" του Χρήστου Παλάνη που  θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού.

Διάρκεια έκθεσης  28 Ιουνίου - 12 Ιουλίου 2015

Βιογραφικό του καλλιτέχνη

Ονομάζομαι Παλάνης Χρήστος. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Έδεσσα, όπου εργάζομαι ως διορισμένος δάσκαλος εδώ και 28 χρόνια. Είμαι παντρεμένος με την Τρυψιάνη Ρωξάνη, Νηπιαγωγό και έχουμε 2 κόρες, που φοιτούν στο Α.Π.Θ.  η μία στο τμήμα Χημείας και η άλλη στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας.
   Παράλληλα με την εργασία μου, ασχολούμαι από νεαρή ηλικία με τη ζωγραφική, σε όλα τα είδη της, λάδια, ακουαρέλα, διάφορα μελάνια, παστέλ .Είμαι κατεξοχήν, τοπιογράφος. Η θεματολογία μου είναι επηρεασμένη από το πλούσιο και όμορφο τοπίο της Έδεσσας , από τα παλιά και καλοδιατηρημένα αρχοντικά της, καθώς και  τις  ιδιαίτερες ασχολίες  των κατοίκων της . Είμαι αυτοδίδακτος. Έχω διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του  συλλόγου Εδεσσαίων  καλλιτεχνών – εικαστικών «Απελλής»  για πολλά χρόνια, του  οποίου τώρα είμαι ο αντιπρόεδρος. Έχω κάνει ατομικές εκθέσεις και έχω λάβει μέρος, σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ,σε γειτονικές πόλεις, Γιαννιτσά ,Αριδαία, Σκύδρα, Βέροια, Θεσσαλονίκη. Έργα μου κοσμούν ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Θεσσαλονίκη, Έδεσσα και Κωνσταντινούπολη και Ιερισσό.
Πίνακάς του (με θέμα την απελευθέρωση της πόλης ) κοσμεί το Δημαρχείο της Έδεσσας τα δε αποκαλυπτήρια αυτού , τα έκανε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος, σε ειδική τελετή.
   Συγκεκριμένα :
    Εφέτος στις 18 Απριλίου 2015 θα γίνουν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του με θέμα «΄Οψεις Άθωνος» στην αίθουσα του παλιού Παρθεναγωγείου της Έδεσσας. Η έκθεση θα συνεχιστεί τον Μάιο στην Θεσσαλονίκη στην αίθουσα τέχνης του Δήμου Καλαμαριάς «Remezzo» και θα συνεχιστεί στην Ιερισσό στο «Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο».
    Όλα τα έργα που θα παρουσιαστούν αντλούν την θεματολογία τους από  το εκπληκτικό τοπίο του Αγίου Όρους, την ιδιαίτερη και αριστοτεχνική αρχιτεκτονική των μονών του, την ζωή των σεβάσμιων μοναχών του, με τα διακονήματά τους και το περίσσευμα της αγάπης τους.